Pagina's: Fotoblog en Dubbelbeelden

maandag 8 juli 2013

Jonge kerkuil wordt geringd

Als kerkuilen een week of 4-5 zijn, kunnen ze geringd worden. De hartvormige sluier om het gezicht is dan al goed te zien.
Dit jaar is alles in de natuur laat; ook de kerkuilen zijn laat begonnen met broeden. In de Achterhoek werden de eerste jonge kerkuilen pas op 8 juli geringd, terwijl dat meestal al een maand eerder het geval is. Dit jong is één van de drie jonge kerkuilen uit het eerste nest, in de omgeving van de Vennebulten op de Heelweg. Prachtig beestje toch?

zaterdag 6 juli 2013

Jonge kerkuilen

Als lid van de Kerkuilenwerkgroep Achterhoek controleerde ik de afgelopen maand kerkuilenkasten. In mijn werkgebied  (Halle/Heelweg/Varsseveld) heb ik tot nu toe 18 jonge kerkuilen ("pullen") aangetroffen in vijf kasten. Om de nesten zo min mogelijk te verstoren, maak ik er in principe geen foto's. Onderstaande foto kon ik echter goed maken zonder de rust te verstoren. Aandoenlijke beestjes, die jonge uilen. Niet echt mooi om te zien, maar dat wordt anders als ze eenmaal volwassen zijn!


dinsdag 2 juli 2013

Zeven vogelssoorten voor 't eerst gefotografeerd


Op de Lemelerberg kreeg ik de kans foto's te maken van zeven vogelsoorten die ik nog niet eerder goed voor de lens had gekregen. Een heerlijk dagje dus voor een natuurfotograaf!


Gekraagde Roodstaart
Geelgors
Goudvink

Boompieper

Roodborsttapuit

Zomertortel
Vlaamse Gaai