Pagina's: Fotoblog en Dubbelbeelden

vrijdag 25 april 2014

Mijn favoriete tuinvogels: Bonte Vliegenvangers

Enkele weken geleden meldde het mannetje Bonte vliegenvanger (foto 1) zich weer bij de nestkast waar vorig jaar een nestje werd grootgebracht. Het vrouwtje (foto 2) was eind vorige week ook terug van weggeweest. Ze was samen met het mannetje meteen druk in de weer met de nestbouw (foto 3) en samen (foto 4) zijn ze natuurlijk bezig met toenaderingspogingen...
 
 
 
 
 

zondag 20 april 2014

Aardappelakkers

Akkers waar aardappels op worden verbouwd leveren met hun geploegde voren inspiratie op voor het maken van landschapsfoto's. Zeker als de zon ook nog eens laag staat en voor mooie schaduwen zorgt.
 
 

zondag 13 april 2014

Bonte vliegenvanger ook weer terug van weggeweest

12 april zag ik het mannetje van de Bonte Vliegenvanger weer in onze tuin. Bij de nestkast waar vorig jaar een nest jongen werd grootgebracht.  Nu maar afwachten of het vrouwtje de trek ook heeft overleefd. Én afwachten of de nestkast nog beschikbaar is. Daar gingen vorige week namelijk Koolmezen in en uit.  Bonte Vliegenvangers maken van dezelfde soort nestkasten gebruik als de Koolmees. Woningconcurrentie dus, waarbij de Koolmees in het voordeel is omdat hij eerder aan de nestbouw begint.  Maar er zijn gevallen bekend van bonte vliegenvangers die dit niet pikken en de koolmees gewoon 'uitzetten'. We zullen zien!


donderdag 10 april 2014

Vuurwantsen onder de linde

Onder de lindeboom liepen gisteren honderden vuurwantsen. Ze zoeken elkaar in het voorjaar op voor de paring. Het is opvallend hoe lang dat duurt. Het mannetje en het vrouwtje kunnen wekenlang aan elkaar vast blijven zitten. Grappig om te zien hoe ze samen rondkruipen: de een vooruit, de ander achteruit.