Pagina's: Fotoblog en Dubbelbeelden

woensdag 27 mei 2015

Boomkikker en slak

Vorige week had ik een leuke ontmoeting. Terwijl ik een boomkikker fotografeerde, kwam er een slak in de braamstruik omhoog kruipen, precies in de richting van de kikker. Dan denk je: "Wat gaat die boomkikker doen? Laat die over zich heen lopen? Het filmpje is op NPO2 uitgezonden in "Zelf Geschoten" van Vroege Vogels.






zaterdag 16 mei 2015

Blaaskaken van groene kikkers

Tijdens een wandeling rondom de Leersumsche Plassen (Utrecht) kwamen we groene kikkers tegen, die door de warme voorjaarszon duidelijk zin hadden om hun blaaskaken te gebruiken. Vaak stoppen ze met kwaken als je in de buurt komt, maar deze keer lieten ze zich flink horen. Mooi ook om te zien hoe de mannetjes elke kikker, mannetje of vrouwtje, vastgrijpen als ze maar even de kans krijgen.

 



zaterdag 9 mei 2015

Kievitsbloem, een zeldzaam pareltje

In de tuin van het Hackfort bij Vorden zijn bollen van de zeldzame Kievitsbloem gepoot. Een plant die bloeit met prachtige paars geblokte bloemen. In het wild komt de kievitsbloem bijna niet meer voor en wordt daarom ook beschermd. In Overijssel kun je hem langs de Vecht vinden. Omdat de zaden van deze plant drijvend op water worden verspreid, vind je hem op plekken die af en toe worden overstroomd.